снимка:  New York Police DepartmentДемонстранти бяха арестувани по време на протестния

...
снимка:  New York Police DepartmentДемонстранти бяха арестувани по време на протестния
Коментари Харесай

Напрежението ескалира в Ню Йорк. Бой с полицията, пожари и арести

снимка:  New York Police Department

Демонстранти бяха задържани по време на протестния марш в Манхатън, който притегли стотици участници. Някои деятели възпламениха огън и се сблъскаха с огромно полицейско наличие в региона, оповестява RT.

Големият протест в Ню Йорк „ Count Every Vote “(„ Пребройте всеки глас “), почнал в Манхатън в сряда следобяд, продължи до вечерта, привличайки към 400 или 500 участници в шествието.



По-ранните митинги минаха без произшествия, само че тази проява закупи по-напрегната атмосфера в по-късните часове. Протестиращите, събрали се в парк " Вашингтон Скуеър " в Долен Манхатън, бяха посрещнати от " стотици ченгета " и " плеяда от полицейски хеликоптери ", съгласно Джейк Офенхарц от Gothamist, който документира събитието на земята.

Отделно шествие, който се откъсна от групата в парка, беше заобиколен от десетки чиновници против вълнения на колела, които започнаха да правят арести, до момента в който тълпата ставаше все по-развълнувана. Полицията също стартира напъните да „ подгрее “ митинга, тактичност, употребена за надзор на придвижването на огромни митинги.

 

Тъй като събитието се разгаряше, сред полицията и стачкуващите избухнаха сбивания. Протестиращите възпламениха и няколко дребни пожара из града, като пламъците и напъните за тяхното потушаване бяха хванати в фрагменти и оповестени онлайн.

Полицията на Ню Йорк се обърна към митинга в Туитър, като отбелязва, че въпреки да поддържа „ правото на всеки да се показва “, подпалването „ излага другите на риск и няма да бъде толерирано “. Властите прибавиха, че работят за „ деескалация “ на митинга.

Официалните полицейски данни са за над 20 ареста по време на митинга. Арестуваните са „ лица, които са се пробвали да яхнат мирния митинг, като са запалили огън, хвърлили отпадък и яйца в Манхатън “. Полицията показа фотография на оръжия, за които съобщи, че са били конфискувани по време на марша.

Another hard arrest, cause unclear. New Chief of Patrol Juanita Holmes is here, I’m told. Helluva start
— Jake Offenhartz (@jangelooff)
We support everyone`s right to self-expression, but setting fires puts others at risk and will not be tolerated. We are working to de-escalate the situation near Morton Street in the West Village to prevent further damage from occurring.
— NYPD NEWS (@NYPDnews)
Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР